Rapport från Abiskoprovet den 6-7 April.

Permalänk

Abiskoprovet genomfördes under fantastiska väderförhållanden. Kylslagna nätter och morgnar (-18 grader) men underbara solvarma dagar med bara några minusgrader och nästan vindstilla. Arrangemanget blev lika trevligt som vädret. 

Appetitt & Pet-food AB var huvudsponsor och hade skänkt finfina foderpriser och ställde även upp med gottepåsar till alla deltagare och hundar bestående av provpåsar med Appetit Energy och Extreme samt Appetitt Energi, våtfoderboxar till alla deltagares glädje... Läs mer om Abiskoprovet här: http://www.breton.se/rapport-fran-abiskoprovet-6-7-april-2013/

 

Abiskoprovet Appetitt

Utställningsdags med Canvasburen!

Permalänk

Att skaffa hund har alltid varit min dröm och sedan jag fick höra talas om tollaren har den rasen stått högt upp på min lista. När jag och min sambo till slut bestämde oss för att skaffa hund kollade vi på en rad olika raser men vi båda gillade tollaren då den har rätt mentalitet och egenskaper för att passa vårat liv. Vi ville ha en hund med lite fart i, som vi kan springa och bada med, åka skidor och fjällvandra med! Storleken var också en viktig faktor, en hund som inte tar upp hela bagageutrymmet i bilen men samtidigt inte är för liten så att man har
någon man kan brottas lite med när man leker. Självklart ville jag även ha en hund som jag kan tävla med!

Texas i canvasburenUngefär ett halvår efter vi bestämt oss för att skaffa hund satt jag i bilen på väg hem från uppfödaren med min lilla Texas i famnen och var då världens lyckligaste människa! Utställning är den första ”tävlingen” man kan vara med i med sin valp, redan vid fyra månaders ålder, medan de flesta andra tävlingar kräver att hunden är nio månader. Så när Texas närmade sig fyra månader började jag förbereda oss.

Bland annat for vi och kollade på en utställning före och insåg direkt att det finns vissa saker man verkligen behöver på en utställning; en stol att sitta på samt en bur till hunden. Utställningar tar flera timmar, men är jätteroliga och spännande, men i längden blir det rätt jobbigt för både människa och hund att stå där mitt i vimmlet med alla främmande människor och hundar runt omkring sig.

Först köpte jag bara en liten, billig bur då Texas var så pass liten och jag var lite osäker på vilken storlek som behövdes på buren. Den växte han ur väldigt fort och nu i efterhand inser jag att det kanske hade varit bäst att köpa en rejäl bur från första början. Texas är vår lilla ögonsten och jag ville att han skulle ha en stor bur så att han verkligen kan bre ut sig ordentligt och ligga bekvämt i buren, framförallt då han faktiskt ska kunna vara där några timmar utan problem. Jag kollade  på diverse ihopfällbara metallburar men fastnade inte för dom då dom kändes hårda och kalla och dessutom var helt öppna och jag kunde inte tänka mig att Texas skulle ha trivts bra där. Problemet med en stor bur är att den även måste rymmas i bilen.


Det var då jag hittade Petfoods canvasbur och den var perfekt! Väldigt lätt och smidig och det går fort att montera upp och fälla ihop den. Den är lätt att bära då den har ett smidigt bärhandtag på ena långsidan och sidofickorna är bra för att t.ex. lägga borstar och koppel i så man slipper börja gräva i väskan varje gång man behöver dom. Texas älskar att man kan öppna taket så att han även kan sitta helt upprätt och kika sig omkring ifall något väldigt spännande skulle hända. Han kan då även ha full koll på när matte tar fram godispåsen, haha!

Buren är som ett mysigt litet krypin och mina föräldrars hund älskar också den och går mer än gärna och lägger sig i den när den finns tillgänglig. Nu i mars månad inledde vi vår tävlingssäsong med både utställning samt vår första start i lydnad och buren fick självklart följa med på bägge!


/Hannah Carlsson

TRIXIE Sverige AB logotyp

Det mesta och bästa för våra husdjur!

Vi är en bred grossist för Fackhandeln, som har funnits i branschen sedan 1981. Vi har ingen försäljning direkt till privatpersoner, vårt stora sortiment hittar du i välsorterade zoobutiker.