Öppettider under Påsken

Permalänk

PetFood har stängt alla röda dagar dvs. Långfredag, påskafton, påskdagen samt annandag påsk! På Skärtorsdag har kundtjänst öppet som vanligt!

Vi öppnar 07.00 på Tisdag efter påskhelgen.

Glad påsk önskar PetFood.

ZiwiPeak gav nytt liv åt katterna Elvis & Baltazar

Permalänk

En solskenshistoria om katterna Elvis & Baltazar

Vår första katt, Elvis, 9½-årig kastrerad hane och bondkatt har varit rejält fet i princip hela sitt vuxna liv. Vikten gick fort uppåt och sen var den där för att stanna. Vi har testat alla möjliga foder, inklusive extrema veterinärfoder för överviktiga katter. Men han fortsatte bara att öka i vikt. Tack och lov har han alltid varit frisk och förvånansvärt aktiv men eftersom han inte direkt blir yngre hade det ju varit bra om han ”slankade” till sig lite. Vi bytte till ZiwiPeak då vår andra katt blev sjuk (återkommer strax till honom) och märkte ganska snabbt vilka positiva effekter det gav, han gick ner i vikt! Vi trodde inte våra ögon då Elvis midja började synas och vi blev tvungna att väga honom. Vågen bekräftade allt, han gick faktiskt ner i vikt! 

Det ska bli riktigt intressant att se om han fortsätter ner till normalvikt eller om han landar med något ”trivselkilo” runt magen. Klart är i alla fall att han är på god väg ur det ohälsosamma överviktiga livet!

Vår andra katt Baltazar är en 9-årig kastrerad långhårskatthane som vid 2 års ålder vägde nästan 6 kg (utan att vara tjock). Han var då så frisk att han blev godkänd som blodgivare. Ett halvår senare blev han kraftigt avmagrad, han hade fått diabetes. Som minst har han vägt 4 kg och det är bara ett alla hans problem. Det har varit svårt att få han att äta vilket gjort att det även blivit svårt att kontrollera blodsockret på honom. 

Han har insulinkraschat på grund av matvägran och dessutom haft en riktig problemmage vilket inte heller direkt hjälpt aptiten. Vi bytte foder på båda våra katter för hans skull och valet blev ZiwiPeak (han äter nu både torr- och våtfoder). Idag är blodsockret stabilt, magen perfekt och han har hull och päls vi inte sett sedan innan han insjuknade! Som bonus har han även börjat leka, något han inte riktigt orkat med innan. Det är så kul att se att även leklusten tillbaka.

ElvisoBaltazar

 

/Mikaela, Elvis & Baltazar

Team Non-Stop Dogwear vann Vindelälvsdraget 2013

Permalänk

Vårat PetFoodsponsrade Team Non-Stop Dogwear vann Vindelälvsdraget 2013. Det är andra året i rad som vårat lag kammar hem segern i denna unika draghundstävling. Tävlingen som är en 40 mil och 4 dagar lång stafett längs den outbyggda Vindelälven.

Totalt 30 sträckor om 6-22 km. STORT GRATTIS Team Non-Stop Dogwear!

 

Team Non-Stop Dogwear 2013

 

ZiwiPeak utbildningen Mars 2013

Permalänk

Vi vill tacka alla er som kom och lyssande på Nigel Woodd's ZiwiPeakutbildning igår. Det var super kul att så många dök upp och deltog!

Nigels föreläsning var lika intressant och inspirerande som vanligt. Vi känner oss lite extra taggade idag. Med ett foder som ZiwiPeak kan ju livet bara bli bättre och framför allt enklare. Eller hur?

Med denna information, allt material och framför allt våra lovestorys som berättelsen om katterna Elvis & Baltazar i bagaget så hoppas vi att ni fått lite mer kött på benen. 

Nu ser vi fram emot ett riktigt lyckat ZiwiPeak år!

ZiwiPeak utbildning Mars 2013

 

Katt & hunddagar på Djurens Värld

Permalänk

Som hund och katt!

Temadagar Djurens värld

Även de bästa av vänner, ibland.

Men framförallt våra vänner! Som vi tycker så gränslöst mycket om. Det vill Djurens Värld fira med kalasfina erbjudanden. Specialpriser på foder, täcken, hygienartiklar, godis och mycket annat. Kunniga experter från våra partners är på plats för att demonstrera kampanjprodukter och svara på frågor. Missa inte detta unika tillfälle att visa era käraste husdjur än mer omtanke. Varmt välkomna!

Finn närmaste butik och öppettider på www.djurensvarld.se

 

Kampanjperiod: 21-24 Mars 2013

Sandra Åsander vann SM-guld

Permalänk

Den 25-26:e Januari var jag i Falun för att tävla på SM i draghund (som ingår i vinter SM-veckan) för första gången. SVT följde tävlingen den 25:e och intervjuade mig efter målgång. Jag tävlade med min hund Jimi-SE som min familj själva har fött upp. Förra säsongen var min och Jimis första säsong och det gick väldigt bra för oss.

Den här säsongen var jag sista-års-junior och eftersom det har gått så bra för oss hittills så tänkte jag att vi kunde prova på seniorklassen. Jag anmälde mig alltså till seniorklassen i SM, i både combined och lina. På fredagen var det combined som gällde och då var det masstart. I combined kör man först fem kilometer med
pulka och sedan kopplar man av pulkan och kör fem kilometer till med lina.

Jimi och jag fick en bra start och vi fick snabbt fart. Det var tight i början av loppet men sedan blev det större och större mellanrum mellan oss och övriga deltagare. Ganska snabbt var det jag och Cajsa Grape som låg först. Första varvet gick bra, jag hade inga problem och Jimi gick perfekt.

Jag använder Non-Stops selar och deras pulka/combined sele är mycket bra och det går väldigt snabbt att växla med den. Jag hade den snabbaste växlingen av både damerna och herrarna den dagen. Andra varvet gick lika bra och jag
lyckades hänga med Cajsa. När det var ungefär 100 meter kvar kom vi upp jämsides. När vi rundade en kurva och bara hade upploppet kvar ramlade hon och jag tog segern.Sandra ÅSander Jimi SE
Sandra Åsander
På Lördagens lintävling slutade vi på en delad tredjeplats. Jag är otroligt nöjd med både min och Jimis insats. Jimi är en otroligt duktig hund och anledningen till att han är så bra som han är beror dels på att han är ett bra grundämne, men även dels för att jag har tränat honom bra och låtit honom äta rätt. Jag har jämt varit noga med vad hundarna äter och vill att de ska ha det allra bästa. Jag har utfodrat med Appetitt en tid och det har fungerat väldigt bra. Appetitt ger både bra med energi och en snabb återhämtning. När man tränar och tävlar med hundarna så pass tufft som jag gör, är det oerhört viktigt att ha ett foder som fungerar,
och det gör Appetitt.

TRIXIE Sverige AB logotyp

Det mesta och bästa för våra husdjur!

Vi är en bred grossist för Fackhandeln, som har funnits i branschen sedan 1981. Vi har ingen försäljning direkt till privatpersoner, vårt stora sortiment hittar du i välsorterade zoobutiker.