PetFood och Ett Narkotikafritt Sverige

Permalänk

Vi har skänkt en gåva till ENS 2000 - Ett Narkotikafritt Sverige 2000. Med förhoppningar om att de pengar vi skänkt ska bidra till ett förebyggande arbete mot narkotikamissbruk. Läs mer om ENS 2000 här.

 
Varma vänliga julhälsningar PetFood. 

 ENS 2000

Jakt & ZiwiPeak en utmärkt kombination!

Permalänk

De bästa jaktkamraterna jag har är mina två Östsibiriska laikor Zolo och Ozzy, som är far och son, 6 år respektive 2,5 år gamla. Tillsammans med dom jagar jag så mycket jag hinner, och under hösten blir det rätt mycket, utan att överdriva. Då det inte är älgjakt i hemtrakternas skogar så är det gästjakt på vildsvin i Södra Sverige eller björn- och småviltsjakt över hela Norden som gäller.

Thomas och ZoloPå bild: Thomas med sin äldsta hund Zolo

Att jaga utan hund känns för mej lite meningslöst och tråkigt då det till stor del är hundarna som gör jakten. Det finns inget som är så kul som en riktigt lyckad jaktdag med ett fint hundjobb! Det behöver inte alltid vara så att man lyckats fälla ett vilt, utan det räcker med att man får se sina hundar prestera och utvecklas. Högpresterande och jagande hundar behöver dock ett bra foder. Dels för uthålligheten och prestationens skull, men också för att de ska hålla sig i form och inte lägga på sig för mycket vikt under de jaktfria perioderna.

När jag först hörde talas om ZiwiPeak, så fastnade jag ganska snabbt för hela konceptet. Att ge sina hundar den mat som dom egentligen skulle ha ätit i naturen om de varit vilda känns ju rätt naturligt. Men i ärligheten namn så hade jag väl inte tänkt i dom banorna tidigare. Sagt o gjort, då ZiwiPeak inkom till vårt lager i slutet av sommaren bestämde jag mig för att testa om fodret även skulle funka till mina jyckar.

Efter att jag gett dom ZiwiPeak under några veckor började jag faktiskt märka en markant skillnad. Framförallt så märkte jag att dom både fick bättre päls, samt att det kom betydligt mindre via bakvägen än tidigare. Under jaktsäsongen märkte jag också att de hade fått mer uthållighet och kunde prestera under betydligt bättre och längre perioder i skogen. Trots att det för mig i början kändes som att jag gav dom mycket mindre foder i givan, än vad jag gjort förut, så visade det sig att den yngre och kraftigare hannen till och med lämnade foder varje gång jag gav honom mat. En märkbart bättre andedräkt var också en bonus som jag fick på kuppen i och med att jag bytte foder. Häromdagen kunde jag även konstatera att den äldre hannen hade fått betydligt vitare tänder. 

ZiwiPeak är helt klart ett foder som jag kan rekommendera till andra högpresterande jakthundar så länge man följer foderangivelsetabellen och anpassar fodrets mängd efter hundens storlek. Är dina hundar dåliga på att dricka vatten precis som mina, kan ni alltid blöta upp Ziwipeak med vatten. På det sättet får de i sig tillräckligt med vatten och mat på en och samma gång! Helt klart ett foder värt att testa om du är mån om dina hundar!

Med jaktliga hälsningar/ Thomas Dahlquist


TRIXIE Sverige AB logotyp

Det mesta och bästa för våra husdjur!

Vi är en bred grossist för Fackhandeln, som har funnits i branschen sedan 1981. Vi har ingen försäljning direkt till privatpersoner, vårt stora sortiment hittar du i välsorterade zoobutiker.